Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas

10 znakova koji pokazuju da je vaše dete razmaženo!

10 znakova koji pokazuju da je vaše dete razmaženo!

Lako je prepoznati razmaženo dete kada se radi o tuđem detetu. Ipak, sami roditelji često su subjektivni kada je reč o tome da li preteruju sa podilaženjem svom detetu, i umeju njegovo ponašanje da objašnjavaju na različite načine. Vreme je da skinete ružičaste naočare i da prepoznate glavne “simptome” razmaženosti. Zapamtite, što ranije ih uočite, pre ćete moći da počnete da rešavate ovaj problem. Donosimo vam deset znakova da imate razmaženo dete.

Pročitajte još…Razvijanje radnih i higijenskih navika!

razmazeno-dete1

1. Česti izlivi besa
Jedan od najsigurnijih znakova razmaženog deteta su česti izlivi besa i ljutnje, kako javno, tako i kod kuće.

2. Dete nikada nije zadovoljno
Razmažena deca često ne mogu da izraze zadovoljstvo onim što imaju. Kad nekog drugog vide s nečim, poželeće to umesto onoga što imaju.

3. Ne želi da pomogne
Nijedno dete nije oduševljeno čišćenjem i spremanjem, ali kada malo porastu, moraju da počnu da pomažu u manjim poslovima, kao što je spremanje igračaka i slaganje cipela u ormarić.

4. Pokušava da kontroliše odrasle
Razmažena deca često nemaju granicu između odnosa prema vršnjacima i odnosu prema odraslima – od svih očekuju da ih neprestano slušaju.

5. Često vas osramoti u javnosti
Ispad tu i tamo je normalan, ali kad mališan namerno sramoti roditelje u javnosti da bi privukao pažnju, to je znak da je razmažen.

Pročitajte još…Evo šta jedan tata poručuje drugim tatama!

razmazeno-dete2

6. Ne želi da deli
Deljenje je težak pojam s kojim mališani moraju da nauče da se nose, ali jednom kad dostignu uzrast od četiri godine, moraju da budu voljniji da dele igračke, grickalice i slično s braćom i sestrama i ostalom decom.

7. Morate da ga molite
Roditelji su autoriteti koje dete mora da sluša kad im se nešto kaže. Ne biste smeli da molite dete da nešto uradi.

8. Ignoriše vas
Nijedno dete ne voli da čuje “ne”, ali ne bi smelo da vas ignoriše dok mu nešto govorite.

9. Ne želi da se igra samo
Do četvrte godine dete bi trebalo da bude voljno i sposobno da se igra samo. Ako su mu baš stalno potrebni roditelji ili prijatelji za igru, to je znak da ima potrebu za pažnjom.

10. Morate da ga podmićujete
Roditelji ne bi trebalo da decu podmićuju novcem, igračkama, posebnim tretmanima i slično da bi ih pridobili za svakodnevne rutinske poslove.

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se