Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Saveti

6 razloga zbog čega je dobro da se mališani igraju sami!

6 razloga zbog čega je dobro da se mališani igraju sami!

Deca uče kako da upravljaju vremenom

Kada odrastete i radite bilo šta sami, morate da znate kako da upravljate svojim vremenom, bez nekoga ko lebdi nad vama i podseća vas šta dalje da radite. Samostalno igranje može pomoći detetu da radi u vremenskom okviru u kome će postiči šta god poželi – izgradi dvorac, pročita knjigu ili bilo šta drugo…

Pročitajte još…U ovoj školi stranih jezika učenici ne mogu da skrenu s pravog puta!

23mm

Uče kako da se sama zabave

Kada deca umeju sama sebe da zabave, ona ujedno grade i svoju maštu. Ukoliko je dete samo, ono može da koristi svoju maštu na različite načine, više nego kada se igra sa drugima. Jednostavno rečeno, vaše dete nema izbora nego da bude kreativno.

Shvataju da u životu nije sve uvek žurka

U životu nećete imati uvek nekoga sa kim možete da se družite, razgovarate, igrate se… Biće perioda – bilo da je to samo nekoliko sati ili dana – kada ćete biti isključivo sami. Iako se tada možete osećati usamljeno, shvatate da u životu nije uvek žurka, a to je vrlo važno da naučimo dok smo još mali.

Znaju da uživaju u svom društvu

Zar nije divno kada dobijete makar i pet sekundi za sebe da radite nešto što apsolutno volite? Deca bi trebalo da nauče kako da uživaju u svom društvu – biti sam ne znači biti i usamljen.

Pročitajte još…Škola u kojoj učenici čitaju dok voze sobne bicikle!

Uče kako da sami reše probleme

Kada je detetu data prilika da bude samostalno i nezavisno, dete uči kako da reši probleme bez ičije pomoći. Bez obzira šta je u pitanju, danas je to igrica, sutra neki veći problem, a svakako je vrlo bitno da sami umemo da se snađemo u bilo kakvoj situaciji.

Uče šta znači dati nekome prostora i zbog čega je to važno 

Kada detetu kažete da vam je potrebno malo prostora da završite neku obavezu ili da samo na kratko budete sami, vi ga učite da:

Poštuje to što je mami potrebno malo vremena da bude sama (kao i da je ljudima nekad potrebno prostora da se odmore od svega).

Da je ponekad posao na prvom mestu i da su obaveze koje imate da završite prioritet.

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!

 

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se