Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Saveti

6 zanimljivih aktivnosti za mališane

6 zanimljivih aktivnosti za mališane

Pomoću ovih aktivnosti deca će razviti kreativnost, samopouzdanje i komunikacijske veštine. Jednom kada ih nauče, više neće želeti toliko vremena da provede uz kompjuterske igrice.

1. Deca vole da se maskiraju i glume likove iz bajki ili crtanih filmova. Sačuvajte kartonske kutije, šminku, staru odeću i vodene boje. Deca će uživati u pravljenju svoje nove ”kuće” i u prerušavanju u princeze ili gusare. Ovo je odličan način da se iskaže kreativnost, a dete se može igrati samo, ali i sa svojim drugarima.

Pročitajte još…Zanimljivosti iz sveta za koje možda niste znali!

2. Napravite tezgu sa limunadom kako bi vaše dete napredovalo u komunikaciji, ali i naučilo ponešto o upornosti i strpljenju. Uz ovu zanimaciju, deca takođe uče matematiku i marketing svog brenda. Novac koji zarade naučiće ih da vrednuju svoj trud, a mogu i da ga poklone u dobrotvorne svrhe. Nema ništa slađe od dece koja prodaju limunadu.

4. Pisanje može da se nauči i na zabavan način. Savetujte deci da pišu pisma svojim drugarima, simpatijama ili imaginarnim prijateljima.

5. Odličan način da naučite svoje dete odgovornosti jeste gajenje kućnih ljubimaca. Ne mora to da bude pas ili pačka, čak i ribica može doneti osmeh na lice vašeg deteta.

Pročitajte još…Zdrava ishrana je najvažnija za imunitet!

6. Predložite deci da naprave piknik. Ovakve aktivnosti uče ih da se snalaze u prostoru i pripreme potrebne stvari. Naravno, prava zabava počinje kada stinu na lokaciju, pogotovu ako su isplanirali kako će da se zabavljaju tokom svog izleta.

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se