Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Osnovne škole

Budžet Ministarstva prosvete je veći 21 milijardu, evo na šta će ga trošiti!

Budžet Ministarstva prosvete je veći 21 milijardu, evo na šta će ga trošiti!

Budžet Ministarstva prosvete u 2018. godini veći je za oko 21,4 milijarde dinara, najvećim delom zbog povećanja zarada zaposlenima, ali i zbog brojnih razvojnih projekata.

Otišla da živi sa SINOM i SNAJOM i doživela bolno RAZOČARENJE: Suze bake nikog ne ostavljaju ravnodušnim!

Zaposleni u osnovnim i srednjim školama, domovima učenika i studentskom standardu dobiće povećanje plate od 10 odsto, a zaposleni u visokoškolskim ustanovama povećanje plate od pet odsto.

Deo povećanja usmeren je i na nove projekte i programske aktivnosti, poput naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu, podrške radu Fonda za inovacionu delatnost, nastavnom sadržaju kroz digitalni udžbenik, razvoju preduzetničkog obrazovanja…

MONTESORI rečenice koje treba da koristite I U VAŠOJ KUĆI!

10 ZDRAVIH razloga za ŠETNJU PO HLADNOM VREMENU!

Više novca za dualno obrazovanje

Tako je Zakonom o budžetu za 2018. za promociju dualnog obrazovanja predviđeno 25 miliona dinara, za razliku od 19.841.000 dinara koliko je u te svrhe izdvojeno 2017. godine.

– Usvajanjem Zakona o dualnom obrazovanju i testiranjem primera dobre prakse kreirali su se uslovi za nastavak razvoja dualnog i preduzetničkog obrazovanja što zahteva više novca nego 2017. godine – kažu u Ministarstvu prosvete.

Ponekad, MAMA ZABORAVI!

Saradnja sa Kinom

Jedna od stavki za koju je prvi put otvorena bužetska linija, i to u iznosu od 33.950.000 dinara, odnosi se na finansiranje strateških istraživačko razvojnih projekata sa Kinom.

Zašto je TREĆE DETE bilo NAJBOLJA ODLUKA koju sam donela?

ZAŠTO SE NEKA DECA REĐE RAZBOLJEVAJU?

– Na osnovu Memoranduma o razumevanju između Ministarstva prosvete, nauke i tehnologije Republike Srbije i Ministarstva nauke i tehnologije Narodne Republike Kine o zajedničkom finansiranju istraživačkih i razvojnih projekata, koji je potpisan u junu 2016. godine, biće finansirano pet trogodišnjih projekata. Oni će biti izabrani na osnovu evaluacije prijava pristiglih na Konkurs u dogovorenim prioritetnim oblastima, kao što su biomedicina, istraživanja lekova, poljoprivreda i hrana, robotika, obnovljivi izvori energije, nauke o materijalima, mašinstva, zaštite životne sredine, informacionih i komunikacionih tehnologija – nabrajaju u Ministarstvu.

Odgajate li SAMOSTALNO DETE ILI SLABIĆA?

30 pitanja za školarca umesto: „KAKO JE BILO U ŠKOLI DANAS?”

Ministarstvu prosvete najviše novca za putovanja

Kako je “Blic” prethodno pisao, budžet Ministarstva prosvete predviđen za putovanja u 2018. godini iznosi gotovo polovinu novca koji je predviđen za sva putovanja zajedno. Međutim, ministar Šarčević ističe da najveći deo novca odlazi na prevoz za 135.000 ljudi.

Devojčice učite da MISLE, a ne da se ŠMINKAJU!

– Kada kažete da više od dve milijarde dinara imamo za putovanja, ispada da mi idemo na Mars sa tim parama, a zapravo Ministarstvo koristi samo 34 miliona za putovanja, sve ostalo se koristi za prevoz. Tu spada i prevoz od Karaburme do Resnika i sve što se prevozi po Srbiji i Kosovu i Metohiji, svaki radnik koji ide od Resnika do Zvezdare, ili iz Leskovca u Vranje – ističe ministar prosvete i dodaje da je ministarstvo prosvete zapravo najmanje putuje.

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!
Izvor: Blic

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se