Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas

Da li je uspeh u školi merilo inteligencije mališana?

Da li je uspeh u školi merilo inteligencije mališana?

Autori knjige “Vodič za bolji uspeh u školi” su na osnovu studije koju su sproveli zaključili da je odsustvo pažnje glavni uzrok loših ocena, a ne manjak “pameti”.

U društvu, ali i u mnogim školama vlada mišljenje da su dobri đaci inteligentni, a loši nisu.

– To je pogrešno, jer je za uspeh potrebno mnogo više od inteligencije, a za neuspeh mnogo više od njenog manjka – tvrde dečji neuropsiholog Ron Šomski, pedagog Suzan M. Islaskoks i nastavnik Rob Bel.

Pročitajte još…Đačka zakletva iz 1914. godine i đačka zakletva danas!

Autori knjige “Vodič za bolji uspeh u školi” su na osnovu studije koju su sproveli zaključili da je odsustvo pažnje glavni uzrok loših ocena, a ne manjak “pameti”. Na “plastičnom” primeru objašnjavaju:

– Uzmimo, na primer, domaći iz matematike. Možete da budete genije svih vremena. To je odlično, ali ako ne uradite domaći, dobićete jedinicu. A da biste ga uradili, potrebno je mnogo više od znanja. Morate da planirate i da odvojite dovoljno vremena za rad, isključite ekrane, bacite se na posao, ostanete usredsređeni, ne gubite koncentraciju… Za to su potrebne veštine pažnje ili usredsređivanja.

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se