Podeli ovu vest

Dešavanja

Đaci osnovne škole „Branislav Nušić” pobednici kviza „SRBIJA, ZEMLJA ŠAMPIONA“

Đaci osnovne škole „Branislav Nušić” pobednici kviza „SRBIJA, ZEMLJA ŠAMPIONA“

Najbolja od 16 ekipa voždovačkih osnovnih škola, koje su ove godine učestvovale na sportskom kvizu „Srbija zemlja šampiona“, je ekipa OŠ „Branislav Nušić“Takmičenje je održano u OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ u organizaciji Gradske opštine Voždovac i Udruženja pedagoga fizičke kulture Voždovca.

osnovna_skola_jovan_jovanovic_zmaj1Kviz je otvorio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, a svojim prisustvom podršku ovom projektu pružili su predsednik opštine Aleksandar Savić, gradski menadžer Goran Vesić, član Veća grada Beograda Tanja Popović i v.d. gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.
Ministar Šarčević je pozdravio učenike i direktore voždovačkih škola, kolege iz grada i opštine, rekavši da mu je velika čast, što on, kao voždovački đak i srednjoškolac, otvara kviz znanja. „Voleo bih da se na ovu novu tradiciju, koju je započela Gradska opština Voždovac, ugledaju i druge opštine u Beogradu i Srbiji“, rekao je Mladen Šarčević.

Ove godine, na takmičenju je učestvovalo 16 osnovnih škola, a takmičili su se đaci sedmog i osmog razreda. Najbolje četiri ekipe koje su odmerile znanje u finalnom nadmetnju su ekipe OŠ „Jajinci“, OŠ „Dositej Obradović“, OŠ „Vojvoda Stepa“ i OŠ „Branislav Nušić“, koja je osvojila prvo mesto.

osnovna_skola_jovan_jovanovic_zmaj3Pročitajte još… Apel direktorke škole za svaku pohvalu!

Milan Todić, član Veća opštine zadužen za sport i omladinu, na čiju inicijativu je i osmišljen ovaj projekat, posle proglašenja pobednika uručio je pehare, tablet uređaje i monografiju opštine prvoplasiranim ekipama.

Sledeće godine domaćin takmičenja u kvizu „Srbija, zemlja šampiona“ biće ovogodišnji pobednik – OŠ „Branislav Nušić“.
Školarci čestitaju organizatoru OŠ „Zmaj Jova Jovanović“  i pobednicima OŠ „Branislav Nušić“ ove lepe manifestacije.

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima.

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se