Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Saveti

DECA KOJA NE IDU NA VREME U KREVET IMAJU PROBLEM SA OVIM PREDMETIMA U ŠKOLI

DECA KOJA NE IDU NA VREME U KREVET IMAJU PROBLEM SA OVIM PREDMETIMA U ŠKOLI

Ukoliko su umorna i neispavana, deca neće moći da obavljaju svoje školske obaveze, da pišu domaći i uče što će dovesti do loših rezultata u školi.

NOVI TREND: ŠKOLE ZABRANJUJU NAJBOLJEG PRIJATELJA

ZAŠTO SE NEKA DECA REĐE RAZBOLJEVAJU?

Stručnjaci savetuju da decu pošaljete na vreme u krevet kako ne bi imali problema sa nekim predmetima u školi, a najviše sa matematikom i čitanjem.

 U okviru istraživanja su praćena deca od 3 i 7 godina kao i njihove navike odlaska u krevet. Oni koji nisu imali regularno vreme odlaska u krevet pokazali su gore rezultate od onih koji su na vreme odlazili na spavanje i imali dovoljno sna da se odmore.
Odgajate li SAMOSTALNO DETE ILI SLABIĆA?

30 pitanja za školarca umesto: „KAKO JE BILO U ŠKOLI DANAS?”

Utvrđeno je da trogodišnja deca koja ne idu u krevet svaku noć u isto vreme imaju problem sa regulisanjem emocija i veće šanse da budu gojazna kasnije u životu. Deca mogu da imaju psihičkih problema i osećaju veliki umor ako svaki put ležu u različito vreme.

-Kada letite krozu različite vremenske zone teško vam je da funkcionišete kada dođete na odredište. Isto je i kod dece kada im menjate vreme spavanja jer će se ona isto mučiti kao i odrasli. San je bitan za formiranje i čuvanje sećanja, svakodnevno učenje i od velike je važnosti za decu, rekla je Ivon Keli sa Univerzitetskog koledža u Londonu.

Devojčice učite da MISLE, a ne da se ŠMINKAJU!

U ispitivanju je učestvovalo više od 11.000 dece koja su praćena tokom 4 godine. Doktorka Keli je poručila roditeljima da očajavaju jer ne mogu da naprave promenu, prenosi klix.ba. Kod dece čiji su roditelji naknadno uveli precizan termin odlaska u krevet utvrđeno je da je došlo do pozitivne promene i napretka u razvoju.

30 NAJLEPŠIH RADNIH KUTAKA ZA ŠKOLARCE

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!
Izvor: Telegraf

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se