Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Saveti

Dečiji CRTEŽI govore o INTELIGENCIJI deteta!

Dečiji CRTEŽI govore o INTELIGENCIJI deteta!

Nova britanska studija pokazala je da način na koji četvorogodišnjaci crtaju ljude govori o nivou njihove inteligencije koja može da se iskoristi i za predviđanje inteligencije za narednih 10 godina, objavio je časopis „Tajm”.

5 znakova da je vaše DETE POD STRESOM!

Otišla da živi sa SINOM i SNAJOM i doživela bolno RAZOČARENJE: Suze bake nikog ne ostavljaju ravnodušnim!

Tim naučnika Kraljevskog koledža London istraživao je 7.752 para identičnih i neidentičnih četvorogodišnjih blizanaca putem crteža. Svaki od njih je ocenjivan na skali od 0 do 12 i to na osnovu detalja kao što su ruke, noge i lice, a deca su takođe podvrgavana testovima verbalne i neverbalne inteligencije, preneo je Tanjug.

MONTESORI rečenice koje treba da koristite I U VAŠOJ KUĆI!

Kada su napunili 14 godina ponovo su testirani i tom prilikom je utvrđeno da su oni čiji su crteži bili detaljniji sa četiri godine bili inteligentniji i deset godina kasnije.

10 ZDRAVIH razloga za ŠETNJU PO HLADNOM VREMENU!

Osim toga, utvrđeno je da su crteži identičnih blizanaca mnogo sličniji nego neidentičnih, što ukazuje na genetsku povezanost iako je taj mehanizam još uvek nedovoljno ispitan.

Ponekad, MAMA ZABORAVI!

Naučnici dodaju da deca mogu da budu obučena da paze na detalje ili da drže olovku na određeni način, tj. da roditelji ne bi trebalo previše da strahuju ako njihovo dete ne crta dovoljno dobro jer sposobnost crtanja ne određuje inteligenciju, već je tu uključeno bezbroj faktora, među kojima je najvažniji genetski.

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!
Izvor: Politika

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se