Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Saveti

Draga moja deco, NE MOGU PREPLIVATI reku za vas, ali BIĆU TU DA BODRIM!

Draga moja deco, NE MOGU PREPLIVATI reku za vas, ali BIĆU TU DA BODRIM!

Draga moja deco,

10 ZDRAVIH razloga za ŠETNJU PO HLADNOM VREMENU!

Ponekad, MAMA ZABORAVI!

Još ste mali, ali kroz glavu mi prolaze misli, kojima, kao i svaki roditelj, teško uspevam da se otrgnem. Polazi mi, još uvek, za rukom da vas zaštitim od svega što bi moglo da vam poremeti mir, ali svesna sam, kako odrastate to će biti sve teže.

Zašto je TREĆE DETE bilo NAJBOLJA ODLUKA koju sam donela?

Ne želim da vas držim pod »staklenim zvonom« . Znam da vas, za vaše bolje, moram pustiti da vidite, upoznate, shvatite, prođete, pregurate, ustanete i osnažite. Ali, me plaši taj put. Više nego ovaj moj.

ZAŠTO SE NEKA DECA REĐE RAZBOLJEVAJU?

Ne mogu birati ljude kojima ćete biti okruženi, mada verovatno bih, na osnovu iskustva, napravila neki prihvatljiv izbor. Ali, prihvatljiv za koga?! Za mene i moje kriterijume?! To nije ono što vi želite. Time ništa nećete naučiti. Kroz par loših izbora uspećete sami da valjano izaberete, a ja ću biti tu da vas pokušam naučiti šta je to valjano, a šta ne.

Odgajate li SAMOSTALNO DETE ILI SLABIĆA?

Predstoji dug i naporan put. Put kojim prolazi svaki čovek. Ne mogu sklanjati prepreke pred vama, ali vam mogu pomagati da ih savladate. Učila sam od najbolje, od svoje majke. Trudiću se sve da primenim, čak i one metode koje su mi nekada bile krajnje nerazumljive i kojima nesam vidjela svrhu. Mnoge sam smatrala i neopravdanim, a sada uviđam njihovu punu važnost. Ne mogu preplivati reku za vas, ali biću tu da bodrim, ako posustanete da vam pružim ruku, da kao sada, dok ste djeca i dok plivamo stvarnim morem, odmorite na mojim leđima i u tom, mnogo zahtevnijem imaginarnom moru.

30 pitanja za školarca umesto: „KAKO JE BILO U ŠKOLI DANAS?”

Devojčice učite da MISLE, a ne da se ŠMINKAJU!

Nekada i ja znam biti povrijeđena, ali ne boli me to, već saznanje da ćete se i vi u životu nekada tako osećati. A, ja sam nemoćna da vas sačuvam od toga. U tim trenucima zagrljaj, reči podrške, neće odagnati gorak osećaj, ali će dodati još malo mekanog perja u ono gnezdo koje već sada gradimo i u koje ćete moći da se ušuškate kada god imate potrebu, da vas svet ranjive ne gleda, nego tu da prikupite snagu za nove bitke i pobede.

30 NAJLEPŠIH RADNIH KUTAKA ZA ŠKOLARCE

Iskustvo vam ne mogu preneti, ali mogu stvoriti osećaj da, sa kakvom bilo nelagodom da se suočite, imate oslonac, mjesto na kojem možete tražiti razumevanje i crpiti snagu.

Volite druge, pružajte im i pokazujte ljubav, ali volite i sebe, jer bez toga ne možete naći ravnotežu, a bez ravnoteže u svemu, ni zadovoljstvo življenja.

Izvor: roditelji.me

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se