Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Saveti

Evo u kom uzrastu dete treba da zna da veže pertlu, vozi bicikl, kada da se samo tušira…

Evo u kom uzrastu dete treba da zna da veže pertlu, vozi bicikl, kada da se samo tušira…

Istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 roditelja pokazalo je da prosečan odrastao čovek smatra da dete staro osam godina treba samo da zna da veže pertlu i samostalno pere zube, u sedmoj godini bi već trebalo da zna da vozi bicikl, a ključ od kuće bi trebalo da ima do 14. godine života.

Uticaj video igara na psihu i agresivnost: Obratite pažnju na virtuelni sadržaj koji se odvija pred očima deteta!

Većina roditelja takođe smatra da dvanaestogodišnjaci mogu da imaju svoj mobilni telefon i da su otprilike u tom uzrastu dovoljno sposobni da sami odu u školu i vrate se iz nje.

Saznaj kakav će otac biti tvoj partner: 16 stvari koje to otkrivaju!

Naravno, svako dete je različito, ali je zanimljivo pogledati šta mame i tate očekuju i dopuštaju svojoj deci u određenom uzrastu.

Tako na primer, većina njih smatra da trinaestogodišnje dete može nekoliko sati da bude samo kod kuće, a desetogodišnjaci mogu da prenoće kod drugara ili da drugari prenoće kod njih.

Zanimljivo je takođe da 25 odsto roditelja smatra sebe strožim u odnosu na ostale roditelje, a četvoro od deset kaže da oseća pritisak od drugih roditelja da svom detetu dopusti određene stvari.

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!
Izvor: mondo.rs

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se