Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Zanimljivosti

Ime deteta govori mnogo o roditeljima: Otkriva karakter i ambicije!

Ime deteta govori mnogo o roditeljima: Otkriva karakter i ambicije!

Čak i da niste roditelj, sigurno je da imate listu imena koja biste dali svom detetu. A ona, zapravo, mnogo govore o vama.

Kada je dete PROBIRLJIVO U JELU?
Imena poznatih ličnosti

Sve više roditelja daje imena prema omiljenim likovima iz serije ili poznatim ličnostima. Trend “što neobičnije – to bolje” tako se nastavlja već nekoliko godina. Roditelji koji bebama daju takva imena najčešće su od okoline smatrani željnim pažnje. Čest je slučaj da su oni sami delili ime s mnogo drugih, pa im se to nije svidelo. Imajte na umu da ista imena sigurno neće biti popularna za desetak godina kada vaše dete uđe u pubertet.

Kako su islanđani jedini na svetu rešili PROBLEM PUŠENJA, ALKOHOLA I DROGA kod tinejdžera?

Starinska imena

Roditelji koji deci daju starinska imena smatrani su konzervativnim. Ali, to ne mora da bude sa lošim prizvukom. U moru čudnih imena nije loše prisetiti se nekih lepih starih. Ali, ako dajete ime po precima, trebalo bi da vodite računa o takozvanom „pravilu tri generacije“.

 

foto: Shutterstock

Jedinstveno ime

Često roditelji žele da izmisle potpuno novo ime tako da neko postojeće malo prilagode promenom nekog slova. Pritom budite vrlo oprezni, ne želite da jednog dana vaše dete ismejavaju u školi zbog imena, zar ne? Ne dozvolite da vaša želja za kreativnošću detetu bude teret za ceo život.

Zašto današnja deca ne mogu da SEDE MIRNO NA ČASU?

Porodična imena

Osobe koje za svoju decu biraju imena članova porodice smatraju se najviše sentimentalnima. Uzmite u obzir i zvučnost imena, jer većina ljudi kroz život neće saznati sentimentalnu priču koja stoji iza samog imena.

Roditelji, oprez: Što se više trudite da usrećite dete, ono vam je manje zahvalno!

Uniseks imena

Imena koja jednako dobro pristaju i muškoj i ženskoj deci i dalje su poprilično čest izbor. Roditelji koji deci daju takva imena najčešće su vrlo uspešni u svom poslu. Uniseks imena imaju taj deklarativan smisao, pa se smatra da će delimično i zbog imena dete biti uspešnije na poslovnom planu.

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!
Izvor: Stil.kurir.rs

Podeli ovu vest

1 Komentar

  1. Ja mislila nesto pametno cu pročitati. ..

    Odgovori

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se