Podeli ovu vest

Dešavanja / Izdvajamo za Vas / Osnovne škole

Istraživačka stanica Petnica poziva učenike da se prijave u Letnju naučnu školu!

Istraživačka stanica Petnica poziva učenike da se prijave u Letnju naučnu školu!

Istraživačka stanica Petnica kod Valjeva poziva učenike sedmih razreda da se do 15. maja prijave za Letnju naučnu školu, koja će biti održana u septembru. Kako je saopšteno, u toj ustanovi imaju tradiciju dugu 35 godina u organizovanju dvonedeljnog naučno-obrazovnog programa za učenike završnih razreda osnovnih škola.

Letnja naučna škola je višedisciplinarni program uvođenja zainteresovanih đaka u osnovne metode nauke i istraživačkog rada. Đaci će moći da se angažuju u aktivnostima iz oblasti astronomije, elektronike, fizike, hemije, geografije, geologije, arheologije, matematike, psihologije i računarstva, a baviće se i fotografijom, te izradom svojih novina.

Pročitajte još…Zbog čega su letnji kampovi važni

Tokom rada sa dve grupe osnovaca u Letnjoj naučnoj školi biće angažovan veći broj naučnih i stručnih saradnika Petnice.

U Istraživačkoj stanici ističu kako je veoma važno da učenici koji se prijave za Letnju naučnu školu “budu lično zainteresovani uz solidno znanje školskog gradiva” jer su programi te škole “visoke selektivnosti i kondenzuju neke sadržaje koji se u Petnici primenjuju i u radu sa srednjoškolcima i studentima”.

Dodaje se da Petnica raspolaže vrhunskim uslovima za smeštaj, boravak i rad đaka i studenata tokom čitave godine na oko 7.500 kvadratnih metara.

Pročitajte još…Otvoren naučni klub u Beogradu

Svrstana je u sam vrh svetskih institucija za vanškolsko naučno obrazovanje mladih.

Polaznicima su dostupni kabineti sa savremenom opremom, zbirke arheološkog materijala, stena i minerala, biljaka i životinja, te bogata biblioteka sa domaćom i stranom literaturom, više od stotinu računara i bežični internet.

Materijali za prijem polaznika Letnje naučne škole mogu se pronaći na sajtu www.petnica.rs.

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se