Podeli ovu vest

Dešavanja / Izdvajamo za Vas

IZVINITE, DECO, ŠTO ZA VAS NIKO NE ZNA: Mladi matematičari doneli 6 medalja sa Olimpijade u Brazilu

IZVINITE, DECO, ŠTO ZA VAS NIKO NE ZNA: Mladi matematičari doneli 6 medalja sa Olimpijade u Brazilu

Članovi matematičke ekipe Srbije koja je na 58. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu odnela četiri srebrne i dve bronzane medalje, vratili su se u utorak veče iz Rio de Žaneira u Beograd.

Mudre reči Duška Radovića: Kako vaspitavati decu?

Oni su se po dolasku na aerodrom zahvalili svima koji su omogućili pripreme i istakli da se nadaju još boljim rezultatima sledeće godine.

Učenik drugog razreda Aleksa Milojević, koji je ove godine osvojio srebrnu medalju, zahvalio je svima koji su omogućili pripreme, proces selekcije i finansijsku podršku za odlazak na takmičenje istakavši da se srpska ekipa „očigledno“ dobro spremala.

„Olimpijada sama po sebi nije nikada lako takmičenje. Takmičite se sa više od 600 ljudi iz celog sveta koji su se spremali isto kao i vi čitave godine da dođu i da tu odmere znanje sa vama. Mi smo se očigledno dobro spremali, naši rezultati to pokazuju. Nastavićemo da radimo naravno i sledeće godine ćemo se potruditi da ostvarimo još veće rezultate“, rekao je Milojević.

Evo šta jedan tata poručuje drugim tatama!

Dobitnica bronzane medalje Ivana Ivančić istakla je da je ljubav prema onome što radi ono što je dovelo do medalje i rekla da se nada još boljim rezultatima sledeće godine.

Članovi Državne komisije za takmičenja iz matematike na aerodromu su istakli da se da Komisija trudi da svake godine uvede poboljšanja u sistem takmičenja navodeći da je to bio slučaj i ove godine kao i da je njima kao vođama bilo zadovoljstvo da učestvuju, iako je po obimu to bio veliki posao što je bio dodatni razlog za radost.

IZDVAJAMO ZA VAS / SAVETI PROF. DR NESTOROVIĆ IMA VAŽNU PORUKU: Roditelji, mazite svoju decu jer je to dobro za imunitet!

Članovi komisije su istakli da se nadaju još boljim rezultatima sledeće godine za šta postoje osnove s obzirom na to da od šest članova srpske ekipe, njih petoro ostaje u konkurenciji za sledeću godinu.

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!

Foto: Tanjug
Izvor: Piplmetar/Agencije

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se