Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Osnovne škole / Srednje škole

Kako deca postaju nasilnici?

Kako deca postaju nasilnici?

Najnovija istraživanja pokazuju da su roditelji potencijalni krivci ukoliko je njihovo dete siledžija.

Dr Džastin Koulson, ekspert za roditeljstvo, rekao je da su roditelji nesvesni koliko njihove agresivne disciplinske mere u stvari kreiraju ili povećavaju detetovo nasilno ponašanje. Kažnjavanje dece za njihovo agresivno ponašanje samo dodaje ulje na vatru kasnije, u školskim dvorištima.

Baza podataka iz 140 istraživačkih studija širom sveta pokazuje da dve trećine nenasilničkih strategija ne funkcioniše, dok samo jedna trećina ima skroman efekat na decu.

Pročitajte još…Fantastična ideja učiteljice koja uspešno štiti svoje đake od vršnjačkog nasilja!

“Naše disciplinske metode i metode o promovisanju nenasilničkog ponašanja zapravo promovišu nasilje”, rekao je Koulson. On savetuje roditelje da se suzdrše od njihovog prirodnog nagona da reaguju i da umesto toga porazgovaraju sa svojom decom.

“Ne zanima me zašto si to uradio, moraš da prestaneš to da radiš”, potpuno je pogrešna vaspitna metoda.

Dr Koulson, i sam otac šestoro dece, koji je ostavio karijeru na radiju kako bi diplomirao psihologiju i postao bolji roditelj, kaže da roditelji i nastavnici moraju zajedno da rade sa decom.

“Iako vam se nekada čini da je kažnjavanje jedina opcija, prva stvar koju treba da kažete je ‘Nisi u nevolji’, a onda morate da popričate sa detetom i da pokušate da zajedno rešite problem.”

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se