Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Saveti / Zanimljivosti

Majke u Indiji ne kažnjavaju decu, već ih uče 6 veoma važnih stvari zbog kojih postaju dobri ljudi

Majke u Indiji ne kažnjavaju decu, već ih uče 6 veoma važnih stvari zbog kojih postaju dobri ljudi

Čak i najbezobraznija i najnevaljalija deca u Indiji izbegavaju kaznu, ipak, postoji jako dobar razlog za takvu odluku njihovih roditelja.

Metod dobrote

Deca u Indiji se od rođenja uče da budu dobra prema svakom živom biću. Strpljenje je od ključnog značaja i smatra se vrlinom. Sa druge strane, pokazivanje emocija i nervoza smatraju se porocima.

Kontrolisane informacije

Roditelji uglavnom deci brane da gledaju televiziju, sem ako u pitanju nisu emisije koje se tiču umetnosti i obrazovanja. Ovakav pristup je danas posebno važan kada televizija može da utiče negativno na psihu dece, pa čak i da bude opasna.

Maniri su na prvom mestu

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Indijke su posebno pažljive kada su maniri u pitanju i decu uče pravilnim manirima. Čim dete napuni 10 godina, ne sme više da se igra hranom.

Postavljanje dobrog primera

Roditelji u Indiji znaju da njihove navike oblikuju ličnost u koju će dete odrasti. Zbog toga im ne drže pridike, već svojim primerom pokazuju kako stvari treba raditi.

Bliska veza

Doktori u Indiji preporučuju majkama da spavaju sa decom kako bi stvorile vezu i beba bila mirna. Ako je beba nervozna, majka odmah može da je uzme u svoje naručje.

Razmišljanje

Deca se uče da otvoreno pričaju o svojim mislima i o njima diskutuju sa drugima. na ovaj način mogu da otkriju određeni skriveni potencijal.

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!

Izvor: telegraf.rs

Podeli ovu vest

1 Komentar

  1. Sa 10 god se više ne igraju hranom? Aman….

    Odgovori

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se