Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Motivacija

MAMA U 20/30/40-IM: MALINA MIMICA KOVAČ

MAMA U 20/30/40-IM: MALINA MIMICA KOVAČ

O meni

Zovem se Malina Mimica Kovač  i radim kao direktor prodaje i marketinga, majka sam petogodišnje devojčice koja se zove Sofija i svakodnevno se trudim da uskladim potrebe svoje mezimice i svog dinamičnog i zahtevnog posla.

Dečiji CRTEŽI govore o INTELIGENCIJI deteta!

1

Ja – mama u 20/30/40-im – kako sam se snašla u novoj ulozi? 

Sofiju sam rodila sa 35 godina. Do tada sam vec puno toga videla , iskusila, ispobala, putovala, druzila se… tako da je Sofija došla u, za mene,  pravom momentu. Jedini pravi izazov je bio uskladiti česta odsustva od kuće zbog posla i obaveze oko bebe. Srećom imala sam veliku podršku Sofijinog tate, tako da smo sve vrlo brzo „postavili na noge”. Danas nas dve živimo same i mogu da kažem da sam zadovoljna sto Sofija raste u  razumnu devojčicu spremnu da sarađuje i da se dogovara .

Po mom iskustvu, koje su prednosti i mane majčinstva u 20/30/40-im? 

Čini mi se da je prednost rađanje dece u tridesetim i četrdesetim sigurnost koju žene tada već osećaju , mislim da smo bez obzira na godine sve jednako zbunjene u tom prvom periodu života sa bebom, s tim da 20-te karakteriše mladost i  snaga, a 30 i 40  malo veće životno iskustvo i sigurnost.

 

5 znakova da je vaše DETE POD STRESOM!

Da li pamtim neke duhovite situacije u kojima sam se našla kao novopečena mama?  

Inače sam osoba koja zivot i obaveze ne shvata preozbiljno tako da mi svako malo imamo po neku „mini avanturu“. Jedna od simpatičnijih za mene kada je Sofijau  prodavnici igracka pokusala da “izvuče“ više nego što je bilo dogovoreno. Kada je videla da suzice ne pomažu odlucila je da sedne na pod i da galami, a ja sam joj tiho rekla me potraži čim se smiri a ja odoh da nastavim sa kupovinom. Shvativši da sam se okrenula i odlazim , odjednom su „krokodilske suze“ nestale, ona je ustala, krenula za mnom  i promrmljala više sebi u bradu:  hmm… pa ona bi me stvarno ostavila!!??

Otišla da živi sa SINOM i SNAJOM i doživela bolno RAZOČARENJE: Suze bake nikog ne ostavljaju ravnodušnim!

Iz sadašnje pozicije, šta bih savetovala mladim ženama – kada je pravo vreme za decu? 

Da se igraju i smeju sa svojom decom što više. Deca brže sve kapiraju kroz igru. I da se uzdržavaju od izričitih naredbi!

MONTESORI rečenice koje treba da koristite I U VAŠOJ KUĆI!

2

Roditeljstvo iz mom ugla – čemu vas je iskustvo naučilo i šta smatrate najvažnijim u odnosu roditelja i deteta?

10 ZDRAVIH razloga za ŠETNJU PO HLADNOM VREMENU!

Roditeljsvo me je ponajviše naučilo strpljenju i bezgraničnoj ljubavi.  Ovih pet godina života sa mojoj ćerkom pokazalo mi je da ukoliko joj pružim ljubav i strpljenje za sve što ona ima da kaže, pokaže, uradi, za njene „besne gliste” – sve ide lakše i ona postaje spremnija na kompromis.

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!
Izvor: Detinjarije.com

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se