Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Srednje škole

Maturanti drugovima zaradili za ekskurziju!

Maturanti drugovima zaradili za ekskurziju!

Maturanti novosadske gimnazije našli su način da u Grčku putuju i dvojica učenika koji nisu imali novac.

Maturanti IV-5 novosadske gimnazije “Svetozar Marković” položili su najvažniji ispit – iz humanosti i brige o bližnjima. Zavrnuli su rukave, na dan odložili knjige, uhvatili motike u ruke i radili u rasadniku. Ništa im nije bilo teško, jer su došli da obezbede novac za dva đaka, pa je kompletan razred 24. aprila otputovao na matursku ekskurziju u Grčku.

Pročitajte još…Otvoren naučni klub u Beogradu

maturanti-novosadske-gimnazije

– Zaista sam ponosna na decu – iskrena je profesorka Bukarica, dodajući da su ovim pokazali da su naučili i pokazali kako treba da brinemo jedni o drugima. – Od prvog dana su složni.

Gimnazijalcima je najvažnije da i na maturskoj ekskurziji budu zajedno, pa im fizički posao u rasadniku nije bio težak.

– Ovo što su maturanti uradili trebalo bi da bude primer mnogima – kaže ponosna profesorka Bukarica. – Svi oni će jednoga dana, posle završenih škola, nešto postati, ali najvažnije je da su naučili da pre svega treba da budu ljudi. I da je važno pomagati drugima.

Maturanti IV-5, po uspehu najbolje odeljenje u gimnaziji i sa najmanje izostanaka, smatraju da nisu uradili ništa spektakularno i da je radna akcija bila još jedna prilika da se još više zbliže.

Pročitajte još…Lana Miletić dobila prvu nagradu na 19. međunarodnoj izložbi dečjih radova u Japanu!

Sara Ilić, učenica ovog odeljenja, ne krije radost što su na ovaj način pokazali da nije teško biti human i činiti dobra dela.

– Svima nam je bilo lepo u rasadniku. Prvi put smo doživeli da fizički radimo osam sati, ali nam nije bilo teško. Razbili smo i stereotip o mladima da nisu solidarni i da su okrenuti samo sebi.

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se