Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Zanimljivosti

Najpopularnija imena u Beogradu za 2017: Iznenadiće vas progoze za narednu deceniju!

Najpopularnija imena u Beogradu za 2017: Iznenadiće vas progoze za narednu deceniju!

Luka i Sofija su vladajući par

I ove godine najviše dečaka u Beogradu ponelo ime Luka, a Sofija je još ubedljivije nego prethodne godine iza sebe ostavila Dunju, piše sajt  znacenje-imena.com.

Pričajte sa njima KAO SA ODRASLIMA: TEPANJE im samo ODMAŽE!

Pismo mame iz Aranđelovca prosvetnim radnicima

Na samom vrhu liste za dečake nije došlo do velikih promena u odnosu na prošlu godinu. Luka je na prvom mestu, a za njim slede StefanVukLazar Filp. I upravo ova petorka je i prošle godine bila vodeća. I ove godine je Vuk jedino izvorno slavensko i srpsko ime koje se našlo među prvih deset imena.

Ruski psiholog savetuje: Kako ne dozvoliti ŠKOLI DA SLOMI DETE?

Ime Sofija je i 2017. godine uspela da oduševi najviše mladih roditelja u Beogradu, te redosled prvih pet ženskih imena izgleda trenutno ovako: Sofija, Dunja, Milica, Sara, Nina.Najomiljenije srpsko ime, Milica, se tako opet našlo u samom vrhu rang liste. Milica je naime čak u 84 opštine u Srbiji najčešće žensko ime, kako pokazuju rezultati poslednjeg Popisa stanovništva urađenog u Srbiji 2011. godine.

Nevakcinisana deca NEĆE MOĆI U VRTIĆ!

foto: Shutterstock

Prognoza za 2027. Godinu

25 POKAZATELJA DA STE MAMA KOJA ČUVA SAMA

Ipak najveći uspon ove godine je doživela Mila, kako je i predvideo portal Značenje Imena pre tri godine. A ove godine smo dobili njihovu prognozu za 2027. godinu:

Najpre deci gradite SAMOPOUZDANJE, a kasnije KUĆU!

„Na osnovu statistike koju sad imamo i uvida u popularnosti na inetrnacionalnoj sceni predviđamo da će Đurđa do 2027. doći na samo čelo top liste. Ovo ime povezuje trend kratkih imena i trend domaćih imena, prvenstveno po svojoj zvučnosti, podsećajući na ime  Đorđe.“

Fantastična ideja učiteljice koja uspešno štiti svoje đake od vršnjačkog nasilja!

 

foto: Shutterstock

Pobedimo nasilje u sebi i oko sebe razvojem samopouzdanja!

Ljupke devojčice i opasni dečaci

Kao i prethodnih godina, roditelji devojčica su više spremni da eksperimentišu kod nedevanja imena, dok su roditelji dečaka radije tradicionalni. Čini se da roditelji imaju opušteniji stav kad imenuju svoje kćerke, dok su veoma oprezni kad biraju imena za svoje sinove. I dok se na listi najtraženijih imena za devojčice nalaze krotke i mile Srna Mila, na listi muških imena su veliki i strašni Vuk, Vukašin, Vukan i Lav.

Kako VASPITATI DEVOJČICU u doba Kardašijana?

Večeras zatvorite vrata: PORUKA UMORNIM MAMAMA koje svaki dan raspremaju dečiju sobu!

Reklo bi se da roditelji, možda svesno a možda podsvesno, žele svojim sinovima da daju opasno ime dok su kćerke više poželjne kao ljupke.

Međutim postoji i drugi trend, a to su takozvana uniseks imena koja su istovremeno i muška i ženska. Imena Vanja Saša su se naime našla na listi kako muških tako i ženskih najčešćih imena. Zanimljivo je da je broj Saša dečaka i Saša devojčica podjednak- 12 devojčica i 12 dečaka su poneli ovo ime.

Šta nastavnici ocenjuju?

A ni kod Vanja nije velika razlika. Takođe ime Matea se daje i devojčicama i dečacima. A verovali ili ne, rođena je i jedna Darko ove godine.

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!
Izvor: znacenje-imena.com

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se