Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Zanimljivosti

Napokon DOBRE VESTI ZA ŽENE I MAJKE u Srbiji

Napokon DOBRE VESTI ZA ŽENE I MAJKE u Srbiji

Novine u Zakonu o finansijskoj podršci porodicama sa decom obvećavaju malo lakši položaj porodica koje primaju dečiji dodatak, trudnica koje rade na određeno vreme, žive na selu…

Ovo su 8 tipova SVEKRVA! ? Koja je vaša?

Šta sam sve PREĆUTALA ĆERKI kad mi je rekla da ŽELI DA POSTANE MAJKA: Reči koje diraju dušu!

Produžavanje prava na dečji dodatak, ali i izjednačavanje prava žena u trudnoći koje su zaposlene na neodređeno i koje rade pod ugovorom, samo su neke od novina koje predviđa radna verzija nacrta Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, kaže ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

Pričajte sa njima KAO SA ODRASLIMA: TEPANJE im samo ODMAŽE!

Ona je dodala da je realno da do kraja godine predlog zakona uđe u skupštinsku proceduru i da bi volela da do kraja godine bude i usvojen, kako bi mogao da počne da se primenjuje početkom naredne godine.

25 POKAZATELJA DA STE MAMA KOJA ČUVA SAMA

“Predviđeno je da se prolongira period prava na dečji dodatak za sve one učenike koji su iz zdravstvenih razloga morali da prekinu ili kasnije da počnu sa školovanjem. Do sada je limit bio 19, sada je 21. godina”, rekla je Đukić Dejanović za RTS.

Kako VASPITATI DEVOJČICU u doba Kardašijana?

Šta su MUDRI LJUDI još odavno rekli O MAJKAMA?

Ona je dodala da će dinamika isplate roditeljskog dodatka biti drugačija nego sada, a da je predviđeno da se za prvo dete porodica dobije 100.000 dinara.

Ruski psiholog savetuje: Kako ne dozvoliti ŠKOLI DA SLOMI DETE?

“Tokom trudnoće biće izjednačena prava žena koje rade na određeno vreme i za stalno. Mnogo žena radi na određeno vreme i ugovorom o delu one do sada nisu imale nikakva prava. Sada se takva žena kao i žena sa sela koja je socijano osigurana izjednačava sa ženom koja je u stalnom radnom odnosu”, objasnila je ministarka.

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!

Podeli ovu vest

2 Komentara

  1. Sta bi sa tz”penzijom”obecanom,za majke koje imaju 3 i vise dece??
    Obecanje ludom radovanje,lepo?!!!

    Odgovori
    • Bas tako,obecanje ludom radovanje!

      Odgovori

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se