Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Saveti

Naučite dete VERBALNOJ SAMOODBRANI!

Naučite dete VERBALNOJ SAMOODBRANI!

Dečja usta ne lažu, odnosno da mališani kažu ono što misle, pri čemu mogu da budu vrlo surovi i da uvrede svog vršnjaka u igri ili školi.

Otišla da živi sa SINOM i SNAJOM i doživela bolno RAZOČARENJE: Suze bake nikog ne ostavljaju ravnodušnim!

MONTESORI rečenice koje treba da koristite I U VAŠOJ KUĆI!

– Što ranije naučite dete verbalnoj samoodbrani, to bolje za njega. Na uvredu, etiketiranje, kritiku, dete mora da kaže vršnjaku da mu to smeta. Ali, ako to izgovori mirnim, stidljivim glasom, to neće sprečiti malog nasilnika da ga i dalje maltretira, kaže sagovornica. – Zato ga, kao na času glume, naučite da zaustavi nasilnika svojim stavom, glasom i ozbiljnim izrazom lica, može i da vikne “prestani to da radiš, užasno mi smeta”. Ako, ga to ne zaustavi, može da se okrene i ode, da se fizički udalji od onoga ko ga vređa ili da se obrati vama ili nastavniku – ističe pedagog.

10 ZDRAVIH razloga za ŠETNJU PO HLADNOM VREMENU!

Ponekad, MAMA ZABORAVI!

U zavisnosti od situacije, dete mora da nauči koji su mu načini samoodbrane na raspolaganju, to je nešto što je na roditeljima, jer dete u školskom uzrastu neće naučiti niko drugi osim roditelja, zaključuje naša sagovornica.

Zašto je TREĆE DETE bilo NAJBOLJA ODLUKA koju sam donela?

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!
Izvor: Novosti

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se