Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Saveti

Nauka otkriva koju NAMIRNICU bi deca trebalo da jedu svakodnevno jer podstiče RAZVOJ MOZGA!

Nauka otkriva koju NAMIRNICU bi deca trebalo da jedu svakodnevno jer podstiče RAZVOJ MOZGA!

Naučna istraživanja donose dobre vesti za mame čija deca vole da jedu jaja, u bilo kom obliku. Naime, studija koju je sproveo American Journal of Clinical Nutrition, pokazala je da jaja obezbeđuju takvu kombinaciju nutritijenata koji podstiču razvoj mozga i moždanih funkcija. Istraživanje je sprovedeno u Ekvadoru i pokazalo je da su deca koja su, počev od šest meseci starosti, svakog dana jela po jedno jaje, imala u krvi znatno veću koncentraciju dva esencijalna nutritijenta za razvoj mozga – dokozaheksaenske kiseline koja je važna za rast mozga i njegovih funkcija i holina, koji pomaže u kontroli mišića i memorije.

Šta nastavnici ocenjuju?

DRAGI UČENIČE, NE MORA TAKO!

Autor i vođa istraživanja, profesor Lora Janoti sa Univerziteta u Vašingtonu, kaže: „Kao mleko i žitarice, i jaja su stvorena da podrže rani razvoj, zato što su veoma bogata nutritivnim sadržajem.”

Zato ne čudi što jedno jaje dnevno može ubrzati razvoj mozga kod dece i generalno im poboljšati zdravlje. Nutricionisti tvrde da su jaja prirodan izvor 13 vitamina i minerala važnih ne samo za razvoj mozga, već i za zdravlje očiju, mišića, kostiju, srca, a preporučuje se i trudnicama. Pored dokozaheksaenske kiseline i holina, jaja sadrže vitamine A, D, E i B, kalcijum, gvožđe, fosfor, cink, selenijum, kao i antioksidante lutein i zeaksantin.

Kazne za roditelje NASILNIH ĐAKA!

Napokon DOBRE VESTI ZA ŽENE I MAJKE u Srbiji

Sa rezultatima ove studije složili su se i pedijatri koji su do nedavno savetovali da se deci celo jaje ne nudi pre navršenih godinu dana, zbog opasnosti od alergije. Sada, Američka akademija za alergije, astmu i imunologiju zapravo savetuje roditeljima da, u konsultaciji sa svojim doktorima, razmotre uvođenje celog jajeta u detetovu ishranu čim napuni šest meseci.

Ovo su 8 tipova SVEKRVA! ? Koja je vaša?

Situacija sa alergijama je zapravo obrnuta – ispostavilo se da, za većinu dece, ranije uvođenje potencijalnih alergena u ishranu može sprečiti određene vrste alergija da se kasnije razviju.

Dakle – jaja svakog dana. Za večeru, ručak ili doručak.

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!
Izvor: zelenaucionica.com

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se