Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Osnovne škole / Srednje škole

Odmor je jednako važan kao i učenje!

Odmor je jednako važan kao i učenje!

Profesori često vreme određeno za odmor posle časa koriste kao dodtnih par minuta za predavanje. Međutim, kako pokazuju poslednja istraživanja, na taj način negativno utiču na normalan razvoj mališana.

Ono što bi trebalo konstantno da se apostrofira je činjenica da je školski odmor, kako u osnovnoj, tako i tako i onaj u srednjoj, jedan od krucijalnih stvari u razvoju deteta.

Pročitajte još…Istraživačka stanica Petnica poziva učenike da se prijave u Letnju naučnu školu!

Nakon sprovedenog istrtaživanja, američka Akademija za pedijatriju došla je do zaključka, da je mali predah, odmor od akademskih obaveza bitan u emocionalnom, društvenom, fizičkom i akademskom sazrevanju mlade osobe još od osnovne škole.

Odmor koji dete gubi zbog lošeg ponašanja na času, ne pomaže u poboljšanju ponašanja istog. Njima je upravo odmor potreban i kao “izduvni ventil” gde će moći da razbistre um i da se fokusiraju na sledeći čas. Pored toga, veoma je bitna i komunikacija sa roditeljima u ovom slučaju. Zadatak roditelja je da postavljaju granice i preduzimaju “kaznene mere” kod kuće u slučaju da se dete ne ponaša onako kako dolikuje pravilim škole.

Pročitajte još…Škola u kojoj učenici čitaju dok voze sobne bicikle!

Deca u modernom dobu brzo odrastaju, a kao što je dokazano, vreme za igru i druženje je važna stavka u njihovom odrastanju i sazrevanju, ali u današnje vreme tog vremena je sve manje. Zato je bitno da pedagozi i roditelji shvate da odmor od učenja nije privilegija za dobru decu, ono pripada svima i jednako je važno kao i matematika, pisanje, čitanje i istorija.

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se