Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas

Otvoren naučni klub u Beogradu

Otvoren naučni klub u Beogradu

13. po redu naučni klub u Srbiji, otvorio je ministar prosvete Mladen Šarčević koji je rekao da je klub zajednički poduhvat Centra za promociju nauke sa Centrima za usavršavanje nastavnika.

– Mislim da će mladi ljudi, ili neko stariji koga nauka interesuje moći da dođu i poslušaju debatu, učestvuju u nekoj radionici, daju neku svoju ideju – rekao je Šarčević.

Pročitajte još…Otvoreno pismo lenjim majkama!

– Ovih dana smo završili ceo taj postupak ka vladi i vrlo brzo ćemo dati saopštenje kako će to izgledati kao novi ciklus”, rekao je ministar.

Prvi naučni klub otvoren je tačno pre godinu i jedan dan u Leskovcu, a zatim su usledila otvaranja i u ostalim gradovima – Čačak, Niš, Užice, Knjaževac, Kragujevac, Smederevo, Kruševac, Kikinda, Novi Pazar, Kanjiža i Šabac.

Direktor centra za promociju nauke Nemanja Đorđević kaže da su naučni centri odgovor na krizu znanja, a u prilog tome govori činjenica da je bar 10 puta više biblioteka porušeno u ratovima nego u prirodnim nepogodama.

Pročitajte još…Lana Miletić dobila prvu nagradu na 19. međunarodnoj izložbi dečjih radova u Japanu!

– Mi u ovom trenutku izvajamo desetinu budžeta prosvete za nauku. Od toga se polovina procenta izdvaja za promociju nauke, ali se zato mi borimo da uključimo sve druge -lokalne samouprave, privredu – kaže Đorđević

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se