Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Saveti

Ovo su NAMIRNICE koje bi deca trebala KONZUMIRATI ZIMI

Ovo su NAMIRNICE koje bi deca trebala KONZUMIRATI ZIMI

Dolaskom kraćih dana i nižih temperatura kod dece baš kao i odraslih osoba dolazi do smanjenja aktivnosti, čime i do pada energije što se manifestuje padom raspoloženja, umorom pa čak i depresijom.

Učiteljica se pamti DO KRAJA ŽIVOTA!

Roditelj MORA DA ISKLJUČI mobilni telefon, televizor, tablet, računar…

Upravo zbog toga, u zimskim mesecima važno je usredotočiti se na adekvatnu prehranu, odnosno, kako bi deca izbegla sezonski poremećaj ili sezonsku depresiju važno je konzumirati zimi prave namirnice. Promjene raspoloženja, pad energije, manjak koncentracije, apetita i sna neki su uobičajeni znakove. Ove namirnice pomoći će vam da deca ostanu zdrava, raspoložena i srećna i ove zime.

JESTE LI I VI SEBIČNA MAJKA?

Losos

Triptofan u lososu i drugim životinjskim belančevinama kod ljudi reguliše raspoloženje. Meso lososa sadrži i salmon koji prema nekim studijama pomaže u kontroli depresije. Ponudite ga deci na žaru uz umak koji vole ili ga naseckajte i napravite od njega kebab s povrćem.

Samo JEDNIM OBRASCEM DO REFUNDACIJE za privatne vrtiće!

Mandarine

Mandarine su izvrstan zimski agrum bogat vitaminom C i vlaknima. Sadrže i kalcijum, magnezijum, fosfor i kalijum za snažne kosti i dobru funkciju mišića. Koštice iz mandarina se lako uklanjaju pa su one idealne i za užinu u školi, a možete ih naseckati uz drugo voće kao dio zimske salate.

Napokon DOBRE VESTI ZA ŽENE I MAJKE u Srbiji

Ovo su 8 tipova SVEKRVA! ? Koja je vaša?

Zimska bundeva

Bogata je vitaminom A i karotenoidima, koji čuvaju zdravlje, podižu imunitet i održavaju kožu zdravom, što je posebno važno u hladnim zimskim danima kada koža na rukama i licu lako puca.  Dobar je izvor i vlakana!

Većina zimskih bundeva su prirodno slatke pa je velika šansa da će je deca prihvatiti na meniju. Pržiti tikvicu na maslacu, a potom dodajte cimet i javorov sirup. Takođe možete mešati i špagete s tikvicama s omiljenim umakom za testeninu.

Šta sam sve PREĆUTALA ĆERKI kad mi je rekla da ŽELI DA POSTANE MAJKA: Reči koje diraju dušu!

Batat

Još jedan veliki izvor vlakana, batat je prepun vitaminom A i kalijumom. Njegov slatki ukus čini ga pogodnim za brojne recepte. Naseckajte ga na tanke pločice i pecite na maslinovom ulju, a može se koristiti i uz testeninu i sir, zobene pahuljice i u kolačima.

Pričajte sa njima KAO SA ODRASLIMA: TEPANJE im samo ODMAŽE!

Nutricionistica za djecu Laura Gibofsky predlaže pečeni batat kao alternativu pomfritu, a sugeriše roditeljima i da decu uključe kod pripreme obroka – od guljenja krompira, seckanja malim nožićem do serviranja.

25 POKAZATELJA DA STE MAMA KOJA ČUVA SAMA

Kako VASPITATI DEVOJČICU u doba Kardašijana?

Karfiol

Smatra se da karfiol sprečava stvaranje raka i upala.  Karfiol je ukusan sam po sebi, ali lako se uklapa s drugim ukusima. Bogat je vitaminima A, C, K i B,  važnima za rast i razvoj – dok vlakna potiču stabilnu energiju i dobru probavu.

Fantastična ideja učiteljice koja uspešno štiti svoje đake od vršnjačkog nasilja!


Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se