Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Saveti

PRESTALA SAM DECI DA GOVORIM DA SE TOPLIJE OBUKU!

PRESTALA SAM DECI DA GOVORIM DA SE TOPLIJE OBUKU!

Sezona je toplih čajeva i grejanja uz peć ali moji sinovi oblače se kao da smo u tropskog talasa. Moram priznati da to ne razumem. Živim na Zemlji preko 40 godina, majka sam preko 11, i prihvatila sam da postoje stvari koje nikad razumeti neću. Kvantnu fiziku. Matematiku. Zašto moja deca uživaju dok gledaju na Jutjubu kako neka druga deca otpakuju igračke i sličice. Zašto dete koje ode na spavanje sat kasnije nego inače, ustane dva sata ranije nego inače.

DRAGI UČENIČE, NE MORA TAKO!

Kazne za roditelje NASILNIH ĐAKA!

Ali, najveća misterija mi je – zašto moji dečaci toliko žele da se u sred snežnog decembra oblače kao da je julski dan na bazenu?

Dotle je doguralo, da sam prestala da im zvocam o oblačenju u skladu sa vremenskim prilikama. Ako im je hladno, utopliće se, zar ne? Pa, makar u teoriji. Oni su tvrdoglava deca i radije će se mrznuti nego priznati da je dosadna mama bila u pravu.

Napokon DOBRE VESTI ZA ŽENE I MAJKE u Srbiji

Iskreno, ne smeta meni toliko njihovo oblačenje, koliko mi smetaju pasivno-agresivni komentari koje slušam od ljudi.

Ne, kasirko u prodavnici, moj sin se neće prehladiti zato što nema jaknu. Stvari ne funkcionišu tako. Ako se prehladi, to će biti zato što celu zimu provodi u petrijevoj šolji punoj mikrobaa, zvanoj učionica.

Ovo su 8 tipova SVEKRVA! ? Koja je vaša?

Šta sam sve PREĆUTALA ĆERKI kad mi je rekla da ŽELI DA POSTANE MAJKA: Reči koje diraju dušu!

Ne, tetka Hilda, moja deca zaista imaju jakne, kape i rukavice. Samo ih ne nose. A ja ih puštam da snose posledice u nadi da će se tako naučiti pameti.

Pričajte sa njima KAO SA ODRASLIMA: TEPANJE im samo ODMAŽE!

Ne, neznanče na ulici, nisam u stanju da “nateram” svoju decu da se toplije obuku. Moj jedanaestogodišnjak je velik gotovo koliko i ja i nemoguće mi je da mu uguram ruke u jaknu, a čak i da mogu, ne bih to radila.

25 POKAZATELJA DA STE MAMA KOJA ČUVA SAMA

Jedna od najvažniji lekcija koju sam naučila kao roditelj jeste da morate birati bitke koje želite da bijete. A ovo prosto nije jedna od njih. I evo nas. Temperature su oko nule i sneg samo što nije pao. A moji sinovi nose kratke rukave i šorceve – dok ja odolevam iskušenju da im kažem da navuku na sebe nešto toplije.

Pobedimo nasilje u sebi i oko sebe razvojem samopouzdanja!

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!

Izvor: Detinjarije.com

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se