Podeli ovu vest

Izdvajamo za Vas / Matura

SRBIJO, BUDI PONOSNA NA NJIH! Maturanti iz Pirota se odrekli skupih haljina i odela za maturu, a sav novac dali NJEMU!

SRBIJO, BUDI PONOSNA NA NJIH! Maturanti iz Pirota se odrekli skupih haljina i odela za maturu, a sav novac dali NJEMU!

Predstavnici maturanata Pirotske gimnazije uplatili su 86.500 dinara sugrađaninu Dušanu Kartaljeviću, teško obolelom mališanu.
Humanost pirotskih gimanzijalaca postaje tradicionalna i primer svima u Srbiji. Osim novčane pomoći, kupljen mu je i džojstik za igrice i slušalice, koje nije imao, a izrazio je veliku želju da ih ima.

Takođe, na nagovor maturanata poznati jutjuber Muđa, koji je inače Dušanov idol, došao je u Pirot, posetio Dušana i poklonio mu tastaturu.

Pročitajte još…Kako da naučite dete da se odbrani od nasilnika?

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je pismo podrške maturantima Gimnazije u Pirotu, Ekonomske škole i Tehničke škole iz Pirota, njihovim roditeljima i nastavnicima, a povodom odluke da novac namenjen za svečanu matursku odeću opredele za lečenje bolesne dece, saopštilo je ovo Ministarstvo.

 

 

Tom odlukom pokazali ste da ste odrasli i da ste spremni i za najteže ispite zrelosti koji vas očekuju tokom ličnog i profesionalnog napredovanja. Ponosni smo na vas, vašu čovekoljubivost i preduzimljivost. Vašim roditeljima i nastavnicima čestitamo na tome što su, vodeći vas ljubavlju i znanjem kroz detinjstvo i mladost, ugradili u vas najviše ljudske vrednosti. Upravo vaš primer poslužiće kao preporuka učeničkim parlamentima svih naših škola. Želimo vam uspešan nastavak obrazovanja, ostvarenje ličnih i profesionalnih želja i svaku ličnu i porodičnu sreću, navodi se u pismu.

Maturanti pomenutih srednjih škola odlučili su da ove godine umesto kupovine skupih maturskih toaleta, novac uplate za lečenje najugroženijih sugrađana koji boluju od teških bolesti, a nemaju mogućnosti da se leče zbog izuzetno skupih terapija i zahvata.

 

Ukoliko vam se svideo ovaj tekst, registrujte se i razmenite svoja iskustva sa ostalim članovima!

Izvor:espreso.rs

Podeli ovu vest

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Mozete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Izgubljena šifra

Registruj se